Cykelrejser i Bhutan


3155782237_0a45c4a105_lr

Himalaya-kongeriget Bhutan ligger i det sydøstlige Himalaya og er en af verdens bedst bevarede hemmeligheder.

Denne cykel- og kulturrejse går gennem frodige dale, langs brusende floder med blåt smeltevand fra gletsjere og over bjergpas med udsigt til Himalayas tinder med evig sne. Der bliver også tid til besøg i gamle, hvidkalkede fæstningsværker, ældgamle buddhistiske klostre og lokale markeder i traditionelle landsbyer.

Tag med på en uforglemmelig rejse til dette mystiske sted og oplev uspolerede landskaber og et møde med nogle af verdens mest gæstfri og imødekommende mennesker i et land, der ikke ser mange turister. Som det eneste rejseselskab i Danmark tilbyder vi en kombineret cykel- og kulturrejse i følge med en lokalkendt, dansk rejseleder.

Om cykelturene rundt i Bhutan

Cyklerne lejer vi i Bhutan på denne rejse, men man er også velkommen til at medbringe sin egen cyklel hjemmefra. Vi cykler rundt i dalene i Bhutan, og kun når vi skifter bosted, krydser vi de høje bjergpas. Der er både lokal dansk cykelguide/rejseleder, engelsktalende cykelguide, mekaniker og chauffør til følgekøretøjet med på hele rejsen. Vi cykler 30-65 km. per dag og hovedsageligt for at opleve landskabet, og fordi det er en skøn måde opleve bevæge sig på i denne del af verden.

Cykelturene er ikke uoverkommelige, og vi undgår de stejle stigninger. Der er ikke meget trafik i Bhutan. Følgebilen er med hele vejen og transporterer vores bagage samt mineralvand, snacks, picknick mad samt udstyr. Vi cykler, fordi det en god måde at bevæge sig gennem det smukke landskab og komme tæt på naturen og det lokale folkeliv. Det er ikke en rejse, hvor vi cykler udfordrende bjergetaper. Vi gør mange stop for at fotografere, besøge landsbyer, skoler og se det lokale liv på nært hold. I følgebilen kan man sidde og hvile sig,  hvis man skulle få brug for en pause. Der er også mulighed for at deltage som passager i følgekøretøjet, hvis man vil det. Medbring gerne egen cykelhjelm.

Gruppekørselnastia1_lr
Vi bevæger os med den bhutanesiske cykelguide forrest og den danske rejseleder/cykelguide cykler bagerst, efterfulgt af følgebilen. Følgebilen kører bagerst og bærer alt vores bagage og man skal derfor kun cykle med en lille taske til fx kamera, vandflaske, pengelung, en trøje og andre småting.
Der er følgekøretøj med på hele turen, som transporterer vores tasker, mineralivand osv. Bliver man træt af at cykle, kan man tage et par timer eller en dag som bilsædepassager.

 

Send en email og få det fulde program med pris tilsendt.

 

Hoteller